CAD-GIS-SCADA-
AEC-CAM-CAE
 
Telefon
-
Fax
-
Mobil
E-mail
Soft proiectare arhitectura > IDEA

IDEA este un puternic instrument de lucru pentru proiectare arhitectura constructii. IDEA acopera intregul domeniu de arhitectura (de la crearea modelelor, redarea lor si pana la o plimbare virtuala completa), printr-un mediu prietenos si cu randament maxim.

IDEA
introduce acum noi standarde in domeniul AEC, cu o moderna componenta BIM (modelarea informationala a unei constructii). Aceasta este construita pe tehnologia cea mai avansata a momentului, avand la baza un puternic soft 4MCAD IntelliCAD (*) ce ofera astfel o interfata cunoscuta oricarui utilizator AutoCAD (**), sau IntelliCAD.

Structura IDEA BIM, furnizeaza o solutie de modelare puternica si o proiectare de inalta acuratete, direct aplicabila modelului real al oricarei constructii in varianta 3D. Toate elementele unei constructii sunt reprezentate de obiecte inteligente realizate prin intermediul unor algoritmi specifici.

Ca urmare, IDEA ofera un mediu avansat de modelare cu o interfata asemanatoare AutoCAD-ului. In plus, orice proiectare pentru arhitectura unei constructii este inlesnita de: calitatea inalta a fotorealismului, usurinta plimbarilor virtuale in variantele 3D / 4D si multe altele (liste de materiale, componenta de ridicari topografice, etc.).
   
Proiectare arhitectura cu IDEA
   
Elementele componente ale unei constructii
   
IDEA ia in consideratie toate elemente componente ale unei constructii, ca de exemplu: plansee, scari, acoperisuri, balustrade, frontoane, rampe, etc., ca obiecte inteligente si legate logic unele de celelalte, astfel incat orice modificare sa conduca in mod automat la o actualizare corespunzatoare a acestora si in timp real.

De asemenea, fiecare element al unei constructii are proprietati bine definite, care pot fi editate de catre utilizator in orice etapa a proiectului; mai mult decat atat, utilizarea casetelor de dialog ce contin parametrii acestora garanteaza o acuratete maxima procesului de proiectare indiferent de complexitatea situatiilor intalnite (diverse tipuri de scari, modele sofisticate de acoperis, etc.).

Aslfel, lucrand cu IDEA, utilizatorul poate sa-si contureze modelul sau, fara nicio limitare, avand multiple posibilitati de vizualizare plana, frontala, sau a oricaror vederi 3D, a sectiunilor transversale si a perspectivelor, urmarind in acelasi timp si efectele acestor operatiuni.
   
In realitate, utilizatorul se ocupa cu o modelare inteligenta, datorita structurii programului BIM.

Ca urmare a acestei structuri, IDEA gestioneaza eficient aspectele importante legate de proiectare si procesele de executie, ca de exemplu liste de materiale, functii puternice pentru ridicarile topografice si chiar integrarea armonioasa intre IDEA si oricare din solutiile software ale pachetului 4M (STEEL si STRAD pentru calcule de rezistenta, FINE pentru reparatia si intretinerea oricarei constructii precum: incalzire, ventilatie, aer conditionat, instalatii electrice si sanitare, etc.); toate acestea utilizeaza si se refera la acelasi standard de modelare informationala a unei constructii (BIM), avand ca format de fisier 4M-BLD.
   
Pereti si goluri  
   
IDEA dispune de toate posibilitatile necesare realizarii modelului initial al unei constructii, fara a mai fi supus vreunei restrictii, astfel incat mutarea (normala, sau oglinda), extinderea, imbinarea, despartirea, copierea peretilor, etc., si, de asemenea, aplicarea pe el a golurilor de orice fel si tip (ferestre, usi, bolti, arcade, etc.) sa devina o operatiune foarte simpla.

Usurinta cu care proiectantul utilizeaza diverse comenzi, ca de exemplu: "Click buton dreapta → properietati", sau folosirea extinsa a sistemelor de ''prindere'' pentru realizarea oricaror componente ale unei constructii (pereti, usi, ferestre, plansee, stalpi, grinzi, etc.), conduce inevitabil la un randament sporit comparativ cu alte solutii existente pe piata; in plus, se realizeaza si o actualizare in timp real a modificarilor aduse, ceea ce ii permite utilizatorului sa se concentreze numai asupra proiectului, evitand astfel timpii morti.
   
Biblioteci  
   
IDEA include o multitudine de obiecte si simboluri grupate in biblioteci si sub-biblioteci (mobila pentru camera de zi, bucatarie, birou, tipuri de plante, etc.) gata sa fie intrebuintate.

Mai mult decat atat, toate obiectele si desenele din aceste biblioteci pot fi editate si gestionate prin intermediul administratorului de biblioteci din cadrul programului.
   
Redarea  
   
Modulul PhotoIDEA din IDEA, reprezinta un instrument eficient si flexibil de redare, care creeaza decoruri realiste de inalta calitate. PhotoIDEA utilizeaza o bogata biblioteca de materialele reale cu diverse texturi (marmura, lemn, piatra, covoare, etc.), care pot fi selectate si adaptate in mod corespunzator atunci cand este necesar.

Faptul ca aceste atribute ale obiectelor de constructie din IDEA includ informatii cu privire materialele ce pot fi utilizate, simplifica si accelereaza intregul proces.

Amplasarea surselor de lumina, selectarea fundalului impreuna cu multe alte optiuni si setari se realizaeaza intr-un mod rapid si eficient prin intermediul unui grup de comenzi specifice PhotoIDEA.
   
Realitatea virtuala  
   
WalkIDEA este modulul de realitate virtuala din cadrul IDEA, care creaza diverse scenarii de plimbare intr-o maniera foarte simpla: orice calatorie virtuala poate fi stocata intr-un fisier de tip .avi.

WalkIDEA
reprezinta mai mult decat o simpla plimbare virtuala, aceasta si datorita unui grup de comenzi care permite multe alte efecte vizuale, ca de exemplu: urcarea scarilor, optiunea de a deschide o usa in timpul plimbarii, etc.

In plus, WalkIDEA va poate oferi o experienta unica, a unei realitati stereoscopice 4D prin intermediul unei perechi de ochelarii stereoscopici.
   
Precizari  
   
- (*) = IntelliCAD este un produs si o marca inregistrata de IntelliCAD Technology Consortium (I.T.C.),
- (**) = AutocCAD este un produs si o marca inregistrata de Autodesk.

Sus
  Home | Produse | Download | Link-uri utile | Contact  
Harta Site    Termeni si Conditii    Copyright © 2008-2014    CAD-GIS-SCADA-AEC-CAM-CAE    Toate drepturile rezervate